SANTIAGO - De Nederlandse honkballers hebben donderdag tijdens het wereldkampioenschap ook van Australië gewonnen. 

De equipe van bondscoach Brian Farley toonde zich met 2-1 te sterk en boekte zodoende de achtste zege tijdens deze mondiale titelstrijd.

Oranje blijft daardoor op koers om zich te plaatsen voor de WK-finale.

Nederland en Australië begonnen al woensdag aan de wedstrijd, maar die werd door overvloedige regenval in de 7e inning bij een stand van 1-1 stilgelegd. Australië had op dat moment volop scoringskansen met het eerste en derde honk bezet.

Rake klap

Na de hervatting wist pitcher David Bergman - die Diegomar Markwell afloste - echter de derde Australiër naar de bank te sturen, waarmee Oranje uit een benarde positie werd gehaald.

In de gelijkmakende slagbeurt kwamen Curt Smith en Bryan Engelhardt op het derde en tweede honk, waarna Smith dankzij een rake klap van Sharlon Schoop de thuisplaat bereikte: 2-1.

In de twee resterende innings verdedigde Nederland met verve die voorsprong.

Cuba

Over enkele uren speelt de equipe van Farley alweer de volgende wedstrijd, tegen het nog ongeslagen Cuba. Door de regenval is het programma van het WK behoorlijk gewijzigd en kan het voorkomen dat teams twee keer op een dag in actie moeten komen. Om overbelasting te voorkomen worden de resterende duels in de tweede fase beslist in 7 innings in plaats van de gebruikelijke 9.

Vrijdag sluit Nederland de tweede ronde af met de ontmoeting met Venezuela.