AMSTERDAM - Sebastian Vettel mag dan afgelopen zondag de wereldtitel hebben veiliggesteld, de 24-jarige Duitser heeft geen enkele moeite om zich op te laden voor de resterende vier races van het seizoen.

“Ik houd ervan om te racen. Als je naar een Grand Prix reist met het idee om te kijken waar het schip strandt, dan kun je beter thuisblijven”, zei de coureur van Red Bull Racing donderdag op een persconferentie aan de vooravond van de Grand Prix van Zuid-Korea.

Niet alleen een mogelijke eindzege in het constructeursklassement zorgt voor de nodige motivatie bij Vettel.

“We leggen onszelf altijd de meeste druk op. Natuurlijk was de wereldtitel prolongeren ons belangrijkste streven. Het is vreemd dat we dat doel nu al hebben gerealiseerd, maar dat betekent niet dat we nu vrijuit gaan racen.”

Moeizame race

Vettel beleefde vorige week een moeizame Grand Prix in Japan. Vertrokken van pole position, finishte hij als derde. “We moesten eerder dan verwacht naar binnen wegens de snelle bandenslijtage. We zijn benieuwd hoe dat in Zuid-Korea gaat.”

Vorig jaar blies Vettel in leidende positie zijn motor op in Zuid-Korea. Hij leek destijds af te haken in de titelrace, maar sloeg aan het eind van het jaar keihard terug. “Ik heb hier nog nooit op het podium gestaan, ik wil wat rechtzetten.”