AMSTERDAM - Lewis Hamilton koestert naar eigen zeggen geen antipathie jegens Felipe Massa. In woord en gebaar hekelde de Braziliaan van Ferrari het rijgedrag van de Brit tijdens de laatste twee Grands Prix.

“Ik heb geen problemen met hem, hopelijk is dat binnenkort andersom ook het geval”, zei Hamilton donderdag aan de vooravond van de Grand Prix van Zuid-Korea. “Respect had, heb en zal ik altijd hebben voor Massa, los van wat hij allemaal heeft gezegd.”

Het laatste incident tussen de kemphanen vond zondag plaats op Suzuka. Massa probeerde Hamilton in te halen, en er ontstond licht contact toen de coureur van McLaren geen millimeter wilde wijken.

Boetekleed

“Ik zag hem echt niet, ik betreur wat er gebeurde”, trekt Hamilton het boetekleed aan. “Hij zat al helemaal naast me, buiten het bereik van mijn spiegels. Toen ik hem zag, was het al te laat.”

Hamilton baalt er überhaupt van dat hij de afgelopen races met Massa moest strijden in de subtop. “Ik zat helemaal verkeerd de afgelopen Grands Prix, had verder van voren moeten zitten.”

Massa

Massa heeft geen behoefte aan een openlijke verzoening. “Ik heb hier niets op te zeggen. Ik wilde het met hem over de incidenten hebben, maar daar had hij geen zin in. Nu hoeft het voor mij niet meer.”

Een protest tegen Hamilton zal Massa niet indienen. "Het is alleen belangrijk dat er consistentie komt op het gebied van straffen. Er zijn voor minder zware vergrijpen dan wat er in de laatste race gebeurde, maatregelen opgelegd."