KAAPSTAD - De Nederlandse hockeymannen hebben donderdag tijdens het trainingskamp in Zuid-Afrika in een oefenduel tegen België met 0-0 gelijkgespeeld. De oefeninterland in Kaapstad was de eerste onder de nieuwe bondscoach, de Australiër Terry Walsh.

De opvolger van Joost Bellaart liet donderdag Egbert Ho debuteren. De speler van Klein Zwitserland was een van de vier wissels. Karel Klaver en Taeke Taekema, normaliter basisspelers, waren niet helemaal fit. Hun werd rust gegund.

De Nooijer

Teun de Nooijer speelde in de aanval en was aanvoerder. Na het vertrek van Bellaart en de komst van Walsh was de aanvoerdersband min of meer vacant. Jeroen Delmee was aanvoerder onder Bellaart en was tevens een van de zes internationals die aan de basis van diens vertrek stonden. Walsh heeft nog geen definitieve keuze voor een aanvoerder gemaakt.

Tijdens het trainingskamp spelen de hockeyers vrijdag weer tegen België, waarna zondag en maandag twee duels met Zuid-Afrika volgen. "Om een inschatting van de verhoudingen te kunnen maken heeft Terry besloten Teun beide wedstrijden tegen België aanvoerder te maken en Jeroen in de duels met Zuid-Afrika aanvoerder te laten zijn", lichtte teammanager Ties Kruize toe. "Daarna moet Terry de balans opmaken."