ALKMAAR - Doelman Joey Didulica van AZ stopt met voetbal. Dat meldt de Alkmaarse club dinsdag. De Kroatische Australiër kampte de afgelopen jaren met zware blessures aan zijn hoofd en nek.

De 33-jarige Didulica speelde in Nederland ook voor Ajax. In de afgelopen zes seizoenen stond hij slechts 29 keer onder de lat bij AZ.

''Ik wil niet nog een keer een klap tegen mijn hoofd krijgen”, verklaart Didulica zijn afscheid. ''Ik wil geen risico nemen dat ik nog eens moet doormaken waar ik doorheen ben gegaan."

Revalidaties

Didulica kreeg in oktober 2006 tegen PSV een bal hard tegen zijn hoofd en stond tot 2008 aan de kant. In 2009 werd hij tegen zijn oude club Ajax opnieuw aan het gezicht geraakt en volgde weer een lange revalidatie.

Dit seizoen was er goede hoop dat Didulica terug kon keren, maar het bleek onmogelijk. Ondanks meerdere operaties kan hij zijn beroep niet meer uitoefenen.

Moeilijk

''Het is een moeilijke beslissing geweest, maar ik kijk uit naar het volgende hoofdstuk van mijn leven", besluit Didulica, die ook nog voor Melbourne Knights, Germinal Beerschot en Austria Wien uitkwam.