AMSTERDAM - McLaren-teambaas Martin Whitmarsh maant de technische regelgevers van de Formule 1 om de spiegels die op de wagens gemonteerd zitten eens goed onder de loep te nemen.

Aanleiding voor zijn oproep zijn twee incidenten waarbij zijn coureur Lewis Hamilton bij betrokken was.

Tijdens de Grand Prix van Japan kwam Hamilton in aanraking met Felipe Massa omdat hij de Braziliaan in diens Ferrari naar eigen zeggen over het hoofd had gezien door trillende spiegels

Hamilton schakelde zichzelf eerder tijdens de Belgische Grand Prix uit nadat hij Kamui Kobayashi inhaalde maar te vroeg terug ging naar de racelijn. De Japanner kon geen kant op en tikte Hamilton van de baan.

Vibraties

Voor Whitmarsh is de maat nu vol en hij wil dat de FIA ingrijpt. "Als je de spiegels van nu vergelijkt met die van twintig jaar geleden, zijn ze groter geworden. Maar we doen te weinig om vibraties tegen te gaan", zegt de Engelsman in gesprek met Autosport.

"Als je de coureurs vraagt naar het zicht naar achteren wanneer hij op een recht stuk rijdt, zullen ze allemaal beamen dat het tegenvalt. De vibraties zijn zo hevig dat coureurs een auto achter hen moeten herkennen aan de een vlek in de spiegels. Misschien moeten we daar iets aan doen."

Afgeleid

Whitmarsh steunt Hamilton, die dit seizoen onder vuur ligt vanwege de vele incidenten waarbij de Brit betrokken is. "Lewis was duidelijk afgeleid. Hij had een lekke band en wilde de auto onbeschadigd terug naar de pits brengen."

"Je kunt grotere, betere en beter gepositioneerde spiegels hebben. Je kunt er beter in kijken, maar het zijn van die dingen die gewoon gebeuren."