MADRID - FC Valencia is door een misser van Real Madrid alleen aan kop gekomen in de Spaanse competitie. Door een 1-1 gelijkspel tegen Villarreal staat de ploeg een punt los van Real Madrid en FC Barcelona. Celta de Vigo had op gelijke hoogte met Valencia kunnen komen, maar verzuimde dat door 0-0 te spelen tegen Malaga.

De Koninklijke struikelde zaterdag over Athletic Bilbao. Het ging bij de subtopper met 2-1 onderuit. De thuisploeg leidde bij de rust al met 2-0 dankzij treffers van Tiko, de ,,Baskische Zidane'', en Del Horno. Na de pauze kwam Real Madrid via Morientes nog wel terug tot 2-1, maar de gelijkmaker zat er niet in voor de sterrenploeg.

FC Barcelona

Bij Barça speelden behalve Kluivert ook Frank de Boer en Philip Cocu de hele wedstrijd. Reiziger verving in blessuretijd Saviola. Roy Makaay mocht tien minuten meedoen in de plaats van Tristan. Door het positieve resultaat kwam Barcelona op gelijke hoogte met Real. De eeuwige rivalen hebben 43 punten.

Dat is er een minder dan de nieuwe lijstaanvoerder Valencia, die gelijkspeelde bij Villarreal. Arruabarrena leek de verrassing nog groter te maken door in de 52e minuut de score te openen voor de thuisclub. Aimar redde in de slotfase het kostbare punt dat Valencia bovenaan bracht in de Primera Division.