ROTTERDAM - Bert van Marwijk heeft het naar eigen zeggen helemaal gehad met Bayern München. De bondscoach verwijt de Duitse club dat het opnieuw geen vertrouwen in de medische staf van Oranje heeft. 

Hij heeft ook geen zin meer om in de aanloop van het EK van komende zomer in Polen en Oekraïne tegen Bayern München te oefenen.

''Ik ben wel klaar met Bayern'', zei hij na de zege van Oranje op Moldavië (1-0). ''Ik heb het echt helemaal met ze gehad. Ik erger me echt kapot aan ze."

Ongelooflijk

"Echt ongelooflijk allemaal. Ik zeg dit op persoonlijk titel. Ook al zou dit mijn baan kosten, ik moet dit kwijt. Dit kan echt niet. Zij schuiven daar nu de schuld weer in onze schoenen."

''Ze hebben Robben laten invallen en een uur met pijn laten warmlopen'', vervolgde Van Marwijk.

Twijfel

''Hij moest namelijk door de pijn van een schaambeenblessure heen. Onze arts twijfelde meteen al of Robben alleen maar een schaambeenblessure had."

"Hij vreesde voor een liesblessure. Een scheur of breukje. En wat bleek? Hij had gelijk. Een bekende radioloog kwam met dezelfde diagnose.''

Geen oefenduel

''Daarom hebben we Robben meteen naar Beieren gestuurd. Daar is hij ook geopereerd'', ging Van Marwijk verder.

''De clubarts van Bayern München was dolblij. Hij heeft onze arts bedankt. Maar toch brengt Bayern München weer naar buiten dat wij hem te zwaar zouden hebben belast."

Net zoals ze dat na de WK met die hamstringblessure deden. Dan ben ik klaar met ze. Ik vind dat niet normaal. Ik moet er nog eens rustig over slapen. En wie weet spelen we die oefenwedstrijd wel gewoon, maar ik heb er nu heel weinig zin in.''