ROTTERDAM - Marco van Basten neemt de tijd om al dan niet voor een rentree, als technisch directeur, bij Ajax te kiezen.

Dat zei de oud-international vrijdag in Rotterdam in de aanloop naar het EK-kwalificatieduel van Oranje met Moldavië.

''Ik heb geen haast en Johan ook niet'', doelde hij op zijn leermeester Cruijff, die als commissaris van Ajax onlangs sprak met Van Basten over een hernieuwde samenwerking.

De voormalige topschutter van Ajax en AC Milan zei dat hij zich vooralsnog wel meer trainer dan directeur voelt. ''Ik moet nog even aan het idee wennen van een mogelijk andere rol."

"Ik vind het sowieso wel prettig om in Amsterdam te blijven wonen. Dat heeft absoluut voordelen'', zei Van Basten, die een nieuwe baan als trainer-coach bij een goede club zeker nog niet uitsluit.

Geen oud zeer

Van enig oud zeer tussen Van Basten en Cruijff is volgens de beoogde technisch directeur geen sprake, na een eerder conflict over het technisch (jeugd)beleid bij Ajax.

''Dat was drie jaar geleden. Zoiets komt in de beste families voor. Dat kan gebeuren. Maar Johan en ik hebben de draad weer opgepakt en praten weer met elkaar. Vooral over Ajax, ja. Logisch, bij die club hebben we een gezamenlijk verleden.''