ROTTERDAM - Jeffrey Bruma en Kevin Strootman staan vanavond in de basiself van Nederland in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië. Bruma vervangt de geblesseerde John Heitinga.

Nigel de Jong zit wel weer bij de selectie, maar de middenvelder van Manchester City neemt plaats op de bank.

Hij vormde lange tijd een duo met Mark van Bommel op het middenveld, bondscoach Bert van Marwijk kiest echter voor Strootman. ''Strootman heeft een speciale gave'', zei de trainer vooraf.

''Een keuze maken is altijd moeilijk'', vervolgde Van Marwijk. ''Strootman heeft het in zich om zich onmiddellijk aan te passen als hij op een hoger niveau speelt. Dat is bijzonder. Zijn talent was natuurlijk al langer bekend bij ons.''

Tribune

Stijn Schaars, Jeremain Lens en Ron Vlaar krijgen tegen Moldavië geen speeltijd. Ze vallen buiten de selectie van achttien spelers en nemen op de tribune plaats.

Oranje is al geplaatst voor de komende Europese eindronde. Als het Moldavië verslaat, is het ook hoofd van een van de vier poules op het EK.

De formatie speelt in dat geval de drie groepsduels in hetzelfde stadion. Dat gebeurt of in het Poolse Gdansk of in Charkov in Oekraïne.

75 interlands

Joris Mathijsen begint aan zijn 75e interland met het Nederlands elftal. De verdediger van Malaga debuteerde op 17 november 2004 tijdens een wedstrijd tegen Andorra voor het Nederlands elftal.

Edwin van der Sar is met 130 interlands nog steeds recordinternational. Van de huidige selectie is Rafael van der Vaart (91 interlands) koploper wat betreft het aantal gespeelde landenwedstrijden.

Het duel in de Rotterdamse Kuip begint om 20.30uur.

Opstelling Nederland:

Michel Vorm; Gregory van der Wiel, Jeffrey Bruma, Joris Mathijsen, Erik Pieters; Mark van Bommel, Kevin Strootman; Robin van Persie, Rafael van der Vaart, Dirk Kuijt; Klaas-Jan Huntelaar