BOEDAPEST - Leo Beenhakker heeft zijn werkzaamheden als technisch directeur van Ujpest FC voorlopig opgeschort.

De 69-jarige Rotterdammer wil even afwachten wie zijn nieuwe baas wordt. Zijn 'voetbalvriend' Sandor Tolnai, die directeur, voorzitter en eigenaar is, heeft Ujpest FC in de verkoop gezet.

''Ik heb mijn contract geparkeerd'', liet Don Leo vrijdag vanuit Hongarije weten. ''Ik kom ook even terug naar Rotterdam, als je het niet erg vindt. Het heeft weinig zin om hier in Boedapest vanuit een leunstoel de ontwikkelingen bij de club af te wachten."

"Maar het kan zeker zo zijn dat ik binnen afzienbare tijd weer terugkeer naar Ujpest. Dat hangt onder meer af van wat de nieuwe eigenaar wil.''

Nieuwe clubleiding

Beenhakker vertrok in januari als technisch directeur bij Feyenoord. Eind juli maakte hij zijn aanstelling bij Ujpest FC bekend. ''Als ik wil, kan ik binnen een paar uur terug in Boedapest zijn. Maar als ik er niet uitkom met de nieuwe clubleiding, ben ik vrij om te gaan en te staan waar ik wil.

"En ik wil best nog wel wat, dat weet iedereen. Ik wil gewoon lekker bezig blijven in de voetballerij. In Hongarije of ergens anders, dat zien we vanzelf wel.''