AMSTERDAM - Dinara Safina heeft haar carrière beëindigd. Dat heeft haar broer Marat Safin vrijdag gezegd tegen het Russische persbureau RIA.

De 25-jarige Russin heeft al geruime tijd last van haar rug en kwam sinds begin mei niet meer in actie. Safina was tussen april en november 2009 26 weken nummer één van de wereld.

"Dinara heeft besloten haar carrière te beëindigen", meldde Safin, die eerder al zinspeelde op een pensioen van zijn zusje. "Ze neemt het niet te zwaar op, maar ziet het als een stap in haar leven."

De rugblessure speelt Safina in het dagelijks leven geen parten. "Haar gezondheid is in orde. Ze kan een normaal leven leiden, maar kan niet meer sporten."

Twaalf titels

Safina won in haar carrière twaalf toernooien, maar nooit een Grand Slam-titel. Wel stond ze drie keer in de finale van een Grand Slam-toernooi.

In 2008 was Ana Ivanovic op Roland Garros een maatje te groot. Een jaar later boog Safina in de eindstrijd van de Australian Open voor Serena Williams en op Roland Garros voor landgenote Svetlana Koeznetsova. In 2007 won ze in het dubbelspel wel de US Open.

In 2008 behaalde ze ook een zilveren plak op de Olympische Spelen. Elena Dementieva was haar in Peking in een Russisch onderonsje de baas.