AMSTERDAM - Caroline Wozniacki is er vrijdag niet in geslaagd de halve finales te bereiken op het WTA-toernooi van Peking.

De Deense nummer één van de wereld verloor van de Italiaanse Flavia Pennetta: 6-3, 0-6 en 6-7. In de derde set dwong Wozniacki ondanks een 1-4 achterstand een tiebreak af, maar daarin was Pennetta met 7-2 te sterk.

Wozniacki is bezig aan een matige periode. Afgelopen week moest ze in de derde ronde in Tokio haar meerdere erkennen in de Estse Kaia Kanepi.

Pennetta treft in de halve eindstrijd in Peking Agnieszka Radwanska, die haar opponente Ana Ivanovic zag opgeven bij een 6-3 en 3-2 stand.

Teleurstellend

Wozniacki strandde vorig week in de derde ronde van het tennistoernooi in Tokio. Afgelopen jaar won de 21-jarige speelster beide evenementen in Azië.

''Ik wist vooraf al dat het zwaar zou worden'', aldus Wozniacki. ''Ik heb mijn kansen gehad, maar die niet gegrepen. Natuurlijk is dat teleurstellend.''

Wozniacki kwam in de derde set met 6-5 en 30-0 voor. ''Daar had ik de wedstrijd moeten beslissen'', zei ze. ''Maar Flavia 'speelde' toen enkele goede punten, en ik maakte juist wat verkeerde beslissingen. Daardoor veranderde het wedstrijdbeeld en gaf ik het uit handen.''