AMSTERDAM - Arjen Robben heeft donderdag een operatie aan zijn lies ondergaan. Volgens Duitse media zal de vleugelaanvaller van Bayern München minimaal drie weken uit de roulatie zijn.

De ingreep vond plaats nadat Robben werd onderzocht door Bayern-dokter Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt.

"Tijdens onderzoek bij een specialist is gebleken dat hij een scheurtje in de lies heeft'', aldus Robben senior. "Hij mag nu de komende tien dagen helemaal niets doen.''

Woensdag verliet de Groninger het trainingskamp van het Nederlands elftal omdat hij nog niet volledig bleek te zijn hersteld van zijn schaambeenblessure.

213 minuten

Robben, die dit seizoen slechts 213 minuten speelde in de Bundesliga, maakte op 24 september tegen Bayer Leverkusen zijn rentree nadat hij vijf weken uit de roulatie was.

Tegen Manchester City en Hoffenheim kwam Robben eveneens in actie, waarna hij zich in Noordwijk meldde bij het Nederlands elftal.

Robben heeft al lange tijd last van blessures. ''Voor Arjen is het heel fijn dat er nu een oorzaak is gevonden. Hij werd er een beetje moedeloos van, want hij wilde zo graag. Nu kan hij eindelijk weer helemaal fit worden'', zei Robben senior.

Andere blessure

De KNVB liet vrijdag weten dat de medische staf van het Nederlands elftal eerder deze week al het idee had dat het om een andere blessure ging.

''Woensdagmiddag is Arjen uitvoerig onderzocht door een Edense radioloog. Deze bevestigde de eerdere constatering van de medische staf van Oranje, dat het inderdaad een liesbreuk betrof."

"Daarop heeft onze bondsarts zijn collega bij Bayern München direct geïnformeerd. Vervolgens is besloten dat Robben terug zou keren naar zijn club'', lichtte Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal toe.

Conflict

Vorig jaar botsten de KNVB en Bayern München na het WK over een blessure van Robben. De international had last van een hamstringblessure. Maar na behandeling door fysiotherapeut Dick van Toorn ging Robben toch mee naar het WK en kwam ook in actie. Bij terugkeer werd bij de aanvaller een blessure geconstateerd.

Bayern München verweet de KNVB na het toernooi dat Robben nooit had mogen spelen en wilde de kosten op de bond verhalen. De twee partijen bereikten uiteindelijk een compromis over de zaak.