AMSTERDAM - Rabobank en Vacansoleil maken ook in 2012 waarschijnlijk deel uit van de World Tour, het hoogste niveau in het wielrennen.

De wielerunie UCI maakte woensdag de lijst bekend van teams die afstevenen op een verblijf in de hoogste divisie.

Behalve Rabobank en Vacansoleil zijn dat AG2R, Astana, BMC, Euskaltel, Lampre, Liquigas, RadioShack-Nissan-Trek en Team Sky.

Deze teams hebben aan de meeste voorwaarden voldaan; wel moeten ze op 20 oktober in de top vijftien staan van de zogeheten 'sporting hierarchy ranking' en minimaal vijftien renners onder contract hebben.

Bij de 'tussenstand' van woensdag hoefden teams maar minimaal tien renners te hebben vastgelegd voor 2012.

Skil-Shimano

Een World Tour-status garandeert startrecht in alle klassiekers en grote rondes.

Skil-Shimano, dat 2012 zal beginnen onder de naam ‘Project 1T4I' en in het vroege voorjaar een nieuwe sponsor krijgt, heeft samen met nog zeven andere teams een licentie aangevraagd voor de World Tour.

Wachtkamer

Dit seizoen komt Skil uit in de ProContinental Tour, het op een na hoogste niveau. Ook het Saxo Bank van drievoudig Tourwinnaar Alberto Contador en de nieuwe Australische ploeg GreenEdge zitten nog in de wachtkamer.

Op 1 november maakt de UCI de volledige divisie-indeling voor 2012 bekend. Movistar, Geox en Garmin-Cervélo en Geox ontbreken op de lijsten.

Bij Garmin-Cervélo zijn ze evenwel zeker van hun zaak. "We hebben een geldige World Tour-licentie voor 2012”, laat de formatie van Tyler Farrar weten in een verklaring.

“Tijdens het aanmeldingsproces ontstonden er echter technische problemen over de naam van de ploeg in 2012. Die zijn nu opgelost, waardoor het proces kan worden voltooid.”

Bekijk alle transfers in het peloton op de wielercarrousel van NUsport