AMSTERDAM – Hoewel Zlatan Ibrahimovic net dertig is geworden, denkt de spits van AC Milan al na over zijn afscheid. De Zweedse international heeft zo langzamerhand wel genoeg van voetballen op het allerhoogste niveau.

''Ik ben voetbalmoe. De passie die ik vroeger had, is bijna verdwenen. Het is nu meer routine'', zegt Ibrahimovic in gesprek met Aftonbladet.

De dertigjarige spits wilde vroeger alleen maar voetballen, maar het heilige vuur is verdwenen. ''Nu is het moment gekomen om aan andere dingen te denken, zoals mijn gezin. Ik ga niet lang meer door.''

''De tijd is snel gegaan, ik heb al veel meegemaakt. Als het er eenmaal op zit, wil ik pas echt van het leven gaan genieten.''

EK 2012

Ibrahimovic bereidt zich momenteel met de Zweedse ploeg voor op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Finland (vrijdag) en Nederland (dinsdag).

Zweden bezet in groep E de tweede plek achter Oranje, maar heeft evenveel punten als de nummer drie Hongarije. De ploeg van aanvoerder Ibrahimovic heeft echter een wedstrijd minder gespeeld.

Zweden moet als tweede eindigen in de poule om zich te verzekeren van de play-offs om een ticket voor het EK van 2012.