AMSTERDAM - De Spaanse sprinter Oscar Freire hoeft vooralsnog niet te rekenen op een nieuwe aanbieding vanuit de wielerploeg van de Rabobank.

In Spaanse media dook woensdag het bericht op dat de 35-jarige drievoudig wereldkampioen zijn contract had verlengd bij de Nederlandse ploeg. De Rabobank spreekt die berichtgeving echter tegen.
"Oscar heeft bij ons aangegeven dat hij stopt met wielrennen. Daarop hebben wij onze aanbieding ingetrokken, dat is de stand van zaken", laat woordvoerder Luuc Eisenga aan NUsport weten.

De ploeg houdt echter wel de deur open voor een langer verblijf van Freire, die al sinds 2003 koerst voor de formatie. "Het blijft wel wielrennen, je weet nooit wat er nog mogelijk is. Op dit moment is het zo dat hij geen aanbieding op zak heeft, laten we het daar op houden."

Loopbaan

Tijdens de Ronde van Spanje werd duidelijk dat Freire, die sinds 2003 voor de Rabobank koerst, een vertrek uit Nederland overwoog. Dat kwam mede doordat hij niet geselecteerd was voor de Ronde van Frankrijk.

Zijn broer en zaakwaarnemer Antonio Freire flirtte openlijk met de Spaanse ploegen Movistar en Geox. Freire gaf zelf aan te overwegen een punt achter zijn loopbaan te zetten.