AMSTERDAM - Zijn goede start bij Hoffenheim doet Ryan Babel blaken van het zelfvertrouwen. De aanvaller maakte dit seizoen al vier treffers in de Bundesliga.

''Ik heb mijn topvorm nog niet bereikt, maar heb wel het gevoel dat ik daar naar op weg ben'', zegt Babel in gesprek met Spox.

Bij Hoffenheim speelt hij doorgaans op de linkerflank. Trainer Holger Stanislawski zei aan het begin van dit seizoen dat Babel dezelfde potentie heeft als Arjen Robben en Franck Ribéry.

Babel: ''Ik heb genoeg zelfvertrouwen om te zeggen: dat klopt, ik heb dezelfde potentie als die twee.''

''Maar ik weet ook dat dit niets hoeft te zeggen. Er zijn veel spelers die grote mogelijkheden hebben, maar het gaat er om dat je dat er door hard te werken ook uit haalt. Ik ben ervan overtuigd dat ik het niveau van Ribéry en Robben kan bereiken en hoop dat me dat in de loop van dit seizoen lukt.''

Geen spijt

Babel vertrok vier jaar geleden op twintigjarige leeftijd van Ajax naar Liverpool. Hoewel zijn grote doorbraak in Engeland uitbleef, wil Babel niet van een verkeerde keuze spreken.

''Achteraf was het in sportief opzicht wellicht beter geweest nog een jaar bij Ajax te blijven. Aan de andere kant heb ik nergens spijt van. Het was een kans waar veel jonge spelers van dromen, die wilde ik niet laten liggen. Ik kon naar Liverpool, een wereldclub. Die club zal altijd een plekje in mijn hart houden.''