AMSTERDAM - In de zoektocht naar een nieuwe trainer klopte technisch directeur Frank Arnesen namens Hamburger SV ook aan bij Louis van Gaal. De vorig seizoen bij Bayern München ontslagen coach liet echter weten niet in gesprek te willen.

Dat meldt Kicker, dat met Arnesen heeft gesproken. Van Gaal, die ook al genoemd werd bij Real Mallorca, houdt vast aan zijn plan om dit seizoen een sabbatical in te lassen.

De zoektocht naar een nieuwe trainer verloopt moeizaam bij HSV. Huub Stevens was eveneens in de markt, maar hij werkt intussen bij Schalke 04. Ook de naam van Marco van Basten wordt met de vacature in verband gebracht.

''Ik heb met iedereen gesproken!'', reageert Arnesen geïrriteerd. ''Met Morten Olsen, Van Basten, Ricardo Moniz, Horst Hrubesch, Sergei Barbarez en Van Gaal. Ik houd me niet bezig met speculeren.''

Diploma's

Sinds het ontslag van Michael Oenning twee weken geleden, is Rodolfo Cardoso de interim-trainer bij de ploeg waarin ook Oranje-international Jeffrey Bruma speelt.

Cardoso heeft niet de juiste diploma's om hoofdcoach te mogen blijven. ''In de volgende wedstrijd in Freiburg (16 oktober, red.) zal er bij ons een trainer met de goede licentie op de bank zitten'', belooft Arnesen.

Dat wil echter nog niet zeggen dat er dan al een nieuwe coach is aangesteld. Assistent-trainer Frank Heinemann, keeperstrainer Ronny Teuber en Arnesen zelf beschikken wel over de juiste papieren. Eén van hen kan dus ook tijdelijk als officieuze eindverantwoordelijke op de bank plaatsnemen bij de huidige nummer laatst van de Bundesliga.