KATWIJK - Arjen Robben is dinsdag nog niet aangesloten bij de groepstraining van het Nederlands elftal. De aanvaller heeft last van een blessure aan het schaambeen en werkte op het speelveld van Quick Boys in Katwijk individueel aan zijn herstel.

Robben deed enkele loopoefeningen, maar zocht al snel de kleedkamer weer op. De kans lijkt klein dat de aanvaller in actie kan komen tijdens de komende duels in de EK-kwalificatie tegen Moldavië (7 oktober) en Zweden (11 oktober).

Robben speelde sinds de finale van het WK van vorige zomer tegen Spanje slechts één interland. Hij oefende in juni tegen Brazilië.

Blessure Maduro

Hedwiges Maduro heeft dinsdag tijdens de training van het Nederlands elftal een enkelblessure opgelopen. Hij bleef even liggen op het veld en strompelde vervolgens naar de kleedkamer.

Medisch onderzoek moet de ernst van de blessure uitwijzen. Maduro heeft voor de komende interlands tegen Moldavië en Zweden uitzicht op een basisplaats, omdat John Heitinga wegens een knieblessure niet beschikbaar is.

Bondscoach Bert van Marwijk kan ook Jeffrey Bruma of Khalid Boulahrouz in het centrum van de defensie laten spelen.

Mark van Bommel haalde het einde van de training ook niet. Hij greep tijdens een partijspelletje naar zijn knie en ging uit voorzorg naar de kant.

De keuzeheer van Oranje wordt de laatste weken geplaagd door blessures. Ibrahim Afellay, Wesley Sneijder, John Heitinga en Maarten Stekelenburg ontbreken tegen Moldavië en Zweden.