AMSTERDAM – De controverse die ontstond tussen Felipe Massa en Lewis Hamilton nadat de twee met elkaar botsten tijdens de Grand Prix van Singapore heeft een nieuwe dimensie gekregen.

Massa en Hamilton waren in Singapore in een hevig gevecht om de vijfde plek verwikkeld. De coureur van McLaren ramde op de achterkant van de Ferrari van de Braziliaan, die daardoor als negende werd afgevlagd.

Hamilton kon wel verder rijden en eindigde ondanks een kapotte voorvleugel en een extra ronde door de pitstraat als vijfde.

Nieuwe beelden van de race bevatten een boodschap van Massa’s ingenieur Rob Smedley, die niet in de live-uitzending te horen was.

Woedend

Smedley zou zijn coureur hebben verteld om Hamilton 'zoveel mogelijk op te houden'. ''Verpest zijn race zo goed als je kan. Kom op, jongen'', waren de letterlijke woorden volgens Autosport.

Het is niet geheel duidelijk wanneer de boodschap van Smedley aan Massa werd gegeven. De ingenieur gaf de instructies aan de Braziliaan om de positie van diens teammaat Fernando Alonso in het algemeen klassement te beschermen.

Hamilton en Alonso staan daarin dicht bij elkaar en strijden samen met Jenson Button en Mark Webber om de tweede positie achter de ongenaakbare Sebastian Vettel.

Massa was na afloop woedend op Hamilton, die in zijn ogen te roekeloos had gereden. Hij verweet de Brit dat hij te vaak niet met zijn verstand rijdt.

Geen kwaad

Ferrari reageerde dinsdag via een column op de eigen website. De renstal gaf toe dat de opmerkingen van Smedley niet erg netjes waren, maar beweerde bij hoog en bij laag dat hij geen kwaad in de zin had.