DEN HAAG - De rechtszaak van de tennisbond KNLTB tegen bondscoach Michiel Schapers is van de baan. Beide partijen hebben alsnog overeenstemming bereikt over beëindiging van de arbeidsrelatie per 1 oktober 2004. Tot die datum fungeert Schapers niet meer als coach van Jong Oranje, maar als trainer-coach van een zestal tennistalenten, onder wie Michaella Krajicek.

Beide partijen hebben afgesproken dat ze inhoudelijk niet op het bereikte akkoord ingaan. Schapers krijgt bij Jong Oranje geen opvolger. De huidige technisch directeur Hans Felius zal zich meer met de technische leiding van die groep gaan bezighouden. De KNLTB zette Schapers begin december op non-actief na een aantal klachten over diens functioneren. De oud-speler had een contract voor onbepaalde tijd bij de tennisbond.

Zes spelers

Schapers neemt tot 1 oktober een groepje van zes spelers onder zijn hoede. Naast Krajicek begeleidt hij Coen van Keulen, Remko de Rijke, Bram ten Berge, Peter Lucassen en Antal van der Duin. "Met deze tennissers trainde hij al dagelijks in Almere", liet Felius weten. "Dat beviel wederzijds goed. Daarom is deze groep in goed overleg samengesteld. Dat Michiel het ook goed kan vinden met Michaella is algemeen bekend."

De vader van de talentvolle tennisster, Petr Krajicek, liet eind vorig jaar na de maatregel van de KNLTB tegen Schapers al weten dat hij hem graag zou willen aanstellen als privé-coach van zijn dochter.