AMSTERDAM - Doelman Maarten Stekelenburg moet de EK-kwalificatieduels met Moldavië en Zweden missen. De sluitpost van AS Roma is nog niet fit na een zware hersenschudding. 

Dat bleek uit een medisch onderzoek maandag, meldt zijn managementbureau Sport Promotion. Stekelenburg vliegt terug naar Rome om aan zijn herstel te werken.

Bij een onderzoek in Nederland bleek de voormalige Ajax-goalie nog niet helemaal hersteld te zijn. "Het zou beter zijn als ik nog even rust zou nemen", verklaart Stekelenburg. "Daar houd ik me dan maar aan. Ik zal de wedstrijden tegen Moldavië en Zweden aan me voorbij moeten laten gaan."

Stekelenburg kreeg ruim twee weken geleden een trap tegen zijn slaap tijdens de wedstrijd tegen Internazionale en raakte buiten westen. Daarbij liep hij een zware hersenschudding op.

Hoofdpijn

Vorige week begon hij weer met trainen, maar kreeg hij toch weer last van hoofdpijn, waarop hij afgelopen weekeinde al buiten de wedstrijdselectie van Roma werd gelaten.

Bondscoach Bert van Marwijk riep hem desondanks gewoon op voor de laatste twee wedstrijden in de kwalificatiereeks voor het EK.