AMSTERDAM - Bondscoach Bert van Marwijk kan in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Moldavië (vrijdag) en Zweden (volgende week dinsdag) mogelijk nog niet beschikken over Maarten Stekelenburg.

De doelman ondergaat maandag nader onderzoek naar aanleiding van de hoofdblessure die hij twee weken geleden bij zijn club AS Roma opliep. Dat maakte de KNVB bekend.

De 29-jarige Stekelenburg wordt onderzocht bij zijn oude werkgever Ajax. Dokter Edwin Goedhart van de Amsterdammers heeft veel ervaring met neuropsychologie. Hij bekijkt hoe de hoofdblessure van Stekelenburg zich heeft ontwikkeld.

Goedhart werd er eerder deze maand ook meteen bij geroepen toen PSV-doelman Przemyslaw Tyton bewusteloos op het veld lag tijdens de wedstrijd tegen Ajax.

Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek wordt bepaald of Stekelenburg aan kan sluiten bij de selectie van het Nederlands elftal. De spelers van Oranje meldden zich maandagmiddag in Noordwijk.

Hersenschudding

Stekelenburg raakte tegen Internazionale bewusteloos nadat hij hard in aanraking kwam met tegenstander Lucio. In het ziekenhuis werd een hersenschudding geconstateerd.

Hij hervatte vorige week de training, maar ontbrak zaterdag nog in de wedstrijdselectie van AS Roma tegen Atalanta Bergamo.

Bij afwezigheid van Stekelenburg staat Michel Vorm waarschijnlijk onder de lat bij Oranje. De voormalig keeper van FC Utrecht is vaste waarde bij Swansea City in de Premier League.

Dat geldt ook voor Tim Krul van Newcastle United. Hij is in principe de derde doelman van Van Marwijk. De keuzeheer kreeg eerder al afmeldingen van Wesley Sneijder en John Heitinga.