AMSTERDAM - Steve McClaren is na 112 dagen opgestapt als manager van Nottingham Forest. Ook voorzitter Nigel Doughty is vertrokken bij de club uit de Championship.

Zondagmiddag verloor Nottingham met 3-1 van Birmingham City en dat betekende de zoveelste teleurstelling van het nog prille seizoen. McClaren ziet geen toekomst meer bij Nottingham, zo meldt BBC.

Nottingham staat vierde van onder en heeft acht punten verzameld in tien wedstrijden. McClaren hield na het duel tegen Birmingham een twee uur durend gesprek met Doughty.

Veranderingen

McClaren had na het midweekse duel met Burnley (5-1 nederlaag) gezegd dat er "ingrijpende veranderingen" nodig zijn om weer mee te kunnen doen met de bovenste plaatsen.

De voormalig trainer van FC Twente wou graag twee spelers toevoegen aan zijn selectie. Na de transferdeadline kunnen er namelijk nog wel spelers worden gehuurd.

"Er moet iets worden gedaan, want we kunnen niet doorgaan zoals nu," zei hij tegen BBC Radio.

FC Twente

Nu er geen mogelijkheden blijken te zijn voor nieuwe spelers, kiest McClaren eieren voor zijn geld. Doughty besloot om samen met de Engelsman te vertrekken.

McClaren was van 2008 tot 2010 trainer van FC Twente. Hij bezorgde de 'Tukkers' de eerste landstitel in de historie van de club.

Hij vertrok het seizoen daarop naar VfL Wolfsburg, maar hij werd na teleurstellende resultaten in februari 2011 ontslagen bij de Duitse club.