ROTTERDAM - Feyenoord is terug in de harde realiteit. De ongeslagen reeks in de beginfase van de competitie (veertien punten uit zes duels) en de 'knappe' nederlaag vorige week bij koploper AZ (2-1) schroefden de verwachtingen in De Kuip behoorlijk op. ADO Den Haag won met liefst 0-3.

Feyenoord kreeg vorige week zondag na de eerste nederlaag in Alkmaar opvallend veel lof toegezwaaid.

Het ''volwassen'' team van Koeman had volgens kenners tactisch en technisch sterk gespeeld. Sommige waarnemers zagen in Feyenoord zelfs alweer een ploeg die dit seizoen standvastig bovenin zou kunnen meedraaien.

Verslapping

De eveneens luidbejubelde Koeman moest in de aanloop naar het duel met ADO naar eigen zeggen op de training zijn spelers soms tot de orde roepen. Hij bespeurde, na alle juichverhalen over Feyenoord in de media, enige verslapping bij zijn manschappen.

Ondanks alle waarschuwingen van de oud-libero speelde Feyenoord een dramatische eerste helft. De slordige thuisploeg wist zich op het middenveld geen raad met de korte dekking van het veel fellere ADO. Mede daardoor stapelde Feyenoord fout op fout in de aanvalsopbouw.

Voorsprong verdiend

De voorsprong van 2-0 was volkomen verdiend voor het snel schakelende ADO. Eerst profiteerde John Verhoek van een blunder bij Dani Fernandez, vlak voor rust strafte zijn broer Wesley geklungel bij Bruno Martins Indi af.

Dankzij doelman Erwin Mulder, die John Verhoek van scoren afhield, bleef een slippertje van Stefan de Vrij zonder grote gevolgen.

Het was voor het eerst sinds 24 november 1996 dat er twee broers voor hetzelfde team scoorden in een wedstrijd. Destijds troffen Dennis en Gérard de Nooijer doel voor Sparta in het duel met Willem II.

Schot op lat

Feyenoord was voor rust alleen gevaarlijk met een schot van Karim El Ahmadi op de lat.

Alle hoop op een positief resultaat voor Feyenoord verdween na de rust al in de 52e minuut. Tjaronn Chery scoorde uit een perfecte pass van aanvoerder Lex Immers, de man die ruim een maand geleden zijn gewenste transfer naar De Kuip nog zag afketsen: 0-3.

Ook invaller Diego Biseswar, voor de eerste keer dit seizoen in actie, kon daarna niets meer aan de blamerende eindstand doen.

Lees alles over de eredivisie op NUsport

ADO Den Haag-Feyenoord