ENSCHEDE - Leroy Fer begint zondagmiddag bij FC Twente opnieuw op de reservebank in het duel met Excelsior.

De van Feyenoord overgekomen middenvelder is er bij trainer Co Adriaanse nog altijd niet in geslaagd een basisplaats af te dwingen.

Op de bank heeft Fer gezelschap van Dwight Tiendalli. Links in de defensie geeft Adriaanse de voorkeur aan Bart Buysse. Ook Denny Landzaat moet toekijken.

De technische staf van FC Twente kiest tegen Excelsior voor Willem Janssen.

Janssen

Trainer Frank de Boer laat Ajax zondagmiddag tegen FC Groningen in dezelfde opstelling starten als dinsdag tegen Real Madrid (3-0 verlies) het geval was.

De Boer houdt vast aan Vurnon Anita als linksback en een middenveld met Theo Janssen (die zijn driehonderdste eredivisiewedstrijd zal spelen), Christian Eriksen en Siem de Jong.

Bij de thuisploeg starten Lorenzo Burnet en Johan Kappelhof, allebei afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax, allebei in de basis. Ajax kan in Groningen de vijfhonderdste uitzege in de eredivisie boeken.

Cabral

Feyenoord speelt zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag weer met drie aanvallers. Buitenspeler Jerson Cabral heeft van trainer Ronald Koeman een basisplaats gekregen.

De behendige vleugelspits was vorige week bij AZ (2-1 verlies) om tactische redenen buiten de ploeg gelaten.

Bruno Martins Indi vervangt links in de defensie Kaj Ramsteijn, die in Alkmaar een zware knieblessure opliep. Kelvin Leerdam ontbreekt bij Feyenoord wegens een schorsing.

Aanvaller Diego Biseswar behoort voor de eerste keer deze competitie tot de Rotterdamse wedstrijdselectie.

Volg FC Groningen - Ajax live
Volg FC Twente - Excelsior live

Lees alles over de eredivisie op NUsport