AMSTERDAM - In een rechtstreeks duel met concurrent Italië heeft Ierland zich zondag als laatste geplaatst voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap rugby in Nieuw-Zeeland.

Nadat eerder op de dag Argentinië en Wales zich officieel hadden geplaatst voor de kwartfinales zou de winnaar van het duel tussen de Ieren en de Italianen de laatste acht complementeren.

Ierland was veel te sterk voor de Zuid-Europeanen. In de eerste twintig minuten, waarin beide ploegen twee penalty's wisten te benutten, ging de strijd nog gelijk op, maar daarna maakten de Ieren met dertig onbeantwoorde punten (drie try's en drie penaltykicks) het verschil.

De Argentijnen waren in hun laatste groepsduel met 25-7 te sterk voor Georgië. Wales kende geen enkele moeite met Fiji 66-0.

Kwartfinales

Gastland Nieuw-Zeeland wist in het laatste groepsduel de ongeslagen status te behouden. De 'All Blacks' waren met 79-15 veel sterk voor Canada. Nieuw-Zeeland scoorde in de groepsfase maar liefst 240 punten en is één van de grote favorieten voor de eindzege.

In de kwartfinales moeten zij het opnemen tegen Argentinië. De overige duels gaan tussen Engeland en Frankrijk, Ierland en Wales en de topper tussen Australië en Zuid-Afrika.