AMSTERDAM - De Chinese tennisster Na Li is in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Peking tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. De winnares van Roland Garros verloor voor eigen publiek in de eerste ronde van de Roemeense Monica Niculescu; 6-4 en 6-0.

In de eerste set volgden de breakpunten elkaar op. Na Li wist beide breakkansen die zij kreeg te benutten. Haar Roemeense tegenstandster liet zes mogelijkheden liggen, maar wisten er alsnog drie binnen te slaan.

Het verzet van de thuisspeelster was daarmee gebroken. In de tweede set kwam ze er niet meer aan te pas. Na Li wist slechts negen punten te maken en moest toe zien hoe Niculescu alle games naar zich toe trok.

Ivanovic

Ana Ivanovic wist wel met groot gemak door de eerste ronde heen te komen. De Servische voormalige nummer één van de wereld had geen kind aan Kimiko Date-Krumm; 6-1 en 6-1.

De Spaanse Maria Jose Martinez Sanches was te sterk voor de Israëlische Sahar Peer; 6-1, 7-5. De Duitse Sabine Lisicki zag haar tegenstandster Irina-Camelia Begu uit Roemenië opgeven in de tweede set.

Dominika Cibulkova wist eveneens de tweede ronde te bereiken. De Slowaakse was te sterk voor de Chinese Shuai Zhang; 6-0 en 6-2. Ook de Estse Kaia Kanepi schalde een thuisspeelster uit. Zij was met 6-0 en 6-3 te sterk voor Saisai Zheng.