AMSTERDAM - Voor de Nederlandse honkballers begint het wereldkampioenschap in Panama zondag met de wedstrijd tegen Taiwan. Nederland is bij de mondiale titelstrijd ingedeeld in de zware groep 1.

De wedstrijd begint om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Naast Taiwan moet Oranje het opnemen tegen gastland Panama, de Verenigde Staten, Canada, Japan, Puerto Rico en Griekenland. Niettemin verwacht teammanager Brian Farley dat Nederland de kwartfinales kan halen.

"We hebben een zeer getalenteerd team", liet hij optekenen op de site van het WK. "Een plaats in de kwartfinales is het minimum, ik denk dat wij de kwaliteit hebben om elke ploeg waar we tegen spelen te verslaan. Maar we zullen op ons best moeten zijn om dat te doen."

"Ik denk dat de VS en Cuba wederom de twee grote favorieten voor de finale zijn. Maar ook de selectie van Canada is imposant."

Olympisch

Volgens Farley is de mondiale titelstrijd belangrijker geworden nu honkbal niet langer olympisch is.

"Het is één van de weinige wereldwijde toernooien die nog over zijn. Natuurlijk blijft de Baseball World Classic het belangrijkste toernooi, maar het WK kan een groot gat mooi opvullen."

Panama

Panama boekte zaterdagavond in de openingswedstrijd van het WK een duidelijke overwinning op Griekenland; 8-3.

De Europeanen konden alleen in de tweede inning goed mee toen ze verrassend een 3-0 achterstand wisten goed te maken. Met vier punten in de zesde inning besliste het gastland de wedstrijd.