AMSTERDAM - Vitesse en SC Heerenveen hebben zaterdagavond na een spectaculaire eindfase de punten gedeeld.

Ruim tachtig minuten gebeurde er weinig in het Gelredome, maar in de slotfase scoorden Wilfried Bony en Jeffrey Gouweleeuw.

De gasten uit Friesland gingen naar Arnhem in de wetenschap dat zij al vier duels ongeslagen waren, terwijl Vitesse de beste seizoensstart in tien jaar kent.

Die prestatie van de ploeg van John van der Brom zorgt er ook voor dat de belangstelling voor Vitesse toeneemt. Het Gelredome was eindelijk weer eens redelijk goed gevuld voor de wedstrijd tegen de Friezen.

Lange tijd viel er echter weinig te genieten in Arnhem. Kansen waren ondanks de talentvolle aanvallers aan beide zijden schaars. Bony was vorige week nog tweemaal trefzeker tegen Excelsior, maar had het tegen Heerenveen lastig.

Bij de Friezen konden Luciano Narsingh, Bas Dost en Oussama Assaidi maar spaarzaam gevaarlijk worden.

Bony

Pas vlak voor tijd ontbrandde het duel. Bony profiteerde van goed voorbereidend werk van Giorgi Chanturia en leek Vitesse de zege te bezorgen. In de blessuretijd bezorgde Gouweleeuw Heerenveen alsnog een punt. Door die late treffer is Heerenveen nu al vijf duels op rij ongeslagen.

De formatie van Ron Jans heeft tien punten uit acht wedstrijden en staat elfde in. Vitesse handhaaft zich in de subtop van de eredivisie met veertien punten.

Lees alles over de eredivisie op NUsport

Gelijkspel tussen Vitesse en Heerenveen