AMSTERDAM – FC Utrecht is RKC Waalwijk dankzij een 3-0 zege tot een punt genaderd op de ranglijst.

Scheidsrechter Tom van Sichem drukte een grote stempel op de wedstrijd. De leidsman strooide met gele kaarten, acht in totaal. Vlak voor rust stuurde hij RKC-aanvaller Geoffrey Castillion met zijn tweede gele kaart zelfs van het veld.

FC Utrecht was daarvoor al op voorsprong gekomen. Rodney Sneijder nam vanaf twintig meter en een vrije trap en krulde de bal op schitterende wijze achter doelman Jeroen Zoet. Daarmee werden de Domstedelingen beloond voor een goede start van de wedstrijd.

Mulenga

Na de pauze was er weinig meer over van het goede spel van FC Utrecht. RKC kon met tien man goed meekomen en kreeg zelfs enkele mogelijkheden. Na ruim een uur spelen was het echter FC Utrecht dat een doelpunt maakte.

Evander Sno verloor de bal op het middenveld en Jacob Mulenga stelde Johan Martensson in staat om te scoren. De schade werd nog groter voor RKC. Van Sichem gaf FC Utrecht een penalty, die werd benut door Mulenga.

FC Utrecht is dankzij de zege de nummer acht van de eredivisie met twaalf punten uit acht wedstrijden. RKC blijft zevende met een puntje meer.