ROTTERDAM - Arsenal heeft zich deze week officieel gemeld bij Feyenoord voor Robin van Persie. De Engelse koploper wil de talentvolle aanvaller per direct overnemen. Van Persie staat open voor een overgang en heeft Feyenoord inmiddels laten weten dat hij zijn in 2005 aflopende contract sowieso niet wil verlengen. Arsenal heeft een eerste bod neergelegd bij de Rotterdamse club.

Feyenoord heeft via haar huisorgaan de Feyenoordkrant laten weten dat het bod serieus genomen wordt en dat het een basis vormt om verder te onderhandelen. "Ik verwacht dat dat gesprek deze week zal plaatsvinden", aldus manager Jan D. Swart. De club wil voor 31 januari zaken doen, omdat dan de internationale transferperiode weer sluit.

Zelf heeft de 20-jarige linkerspits nog geen onderhandelingen gevoerd, bevestigt zijn adviseur Erwin Boonacker. "Ze hebben natuurlijk wel bij hem geïnformeerd of hij interesse heeft. Dat heeft hij. Het is voor hem echt een droomclub, zeker gezien het elftal dat er nu staat."

Arsenal

Nadat Arsenal zich in december al bij de talentvolle speler meldde, heeft Boonacker ze doorverwezen naar Feyenoord. "Het is nu aan de clubs om er uit te komen. Daarna kan Robin pas gaan onderhandelen. Helaas, dat wel, maar wij zijn nu nog even niet aan zet. Er valt te praten over een directe overgang. Maar het is maar net wat Feyenoord en Arsenal willen."

Gullit

Feyenoords nieuwe trainer Ruud Gullit reageerde in de Feyenoordkrant gelaten op de wens van Van Persie. "Voor hem geldt wat voor iedereen binnen de selectie geldt: een speler moet graag willen. Ik ga niemand smeken. Maar als Robin twijfels houdt over zijn toekomst, kan hij te allen tijden bij me terecht. Ik zal hem dan adviseren langer bij Feyenoord te blijven."

"Niet alleen uit eigen belang, maar ook omdat ik het zonde zou vinden als een jongen met dat talent straks kiest voor een club waar waar hij misschien - en dat kan ook - niet aan spelen toekomt. Ik verwacht eerlijk gezegd niet dat Robert Pires naast het elftal wordt gezet om Robin van Persie te laten spelen."

Contractverlenging

Het al maandenlange dispuut tussen Van Persie en Feyenoord over zijn contract is inmiddels uit de wereld. De club probeerde de laatste maanden uit alle macht de talentvolle voetballer langer aan zich te binden. "Contractverlenging is niet meer aan de orde", aldus Boonacker. "Maar als Robin niet vertrekt, zal hij zich de komende periode natuurlijk voor 1000 procent inzetten. Feyenoord is zijn club en met het oog op het EK zijn goede prestaties natuurlijk gewenst."

Boonacker benadrukt dat Van Persie niet ontevreden was over het aanbod dat Feyenoord hem heeft gedaan. "Dat was het niet. We hebben lang met elkaar gesproken en het was uiteindelijk een prima aanbod. Maar Robin ruikt nu sportieve verbetering en heeft daar zijn zinnen op gezet."