AMSTERDAM - Zenit Sint-Petersburg heeft in de Champions League met 3-1 van FC Porto gewonnen. De Russen, die hun eerste duel verloren, kwamen in eigen huis wel eerst op achterstand.

James Rodriguez scoorde al na tien minuten. Roman Shirokov sloeg echter terug en nog voor rust werd Jorge Fucile met rood naar de kant gestuurd. Na rust scoorde Shirokov nogmaals voordat Danny de 3-1 maakte.

Porto begon sterk aan het duel in Sint-Petersburg en overheerste het spelbeeld in het eerste kwartier. Met de openingstreffer, waar een buitenspelluchtje aanzat, maakten de Portugezen de thuisploeg echter wakker en de Russische aanvallen werden al snel beloond. Toen Fucile vlak voor rust hands maakte en zijn tweede gele kaart kreeg, rook Zenit bloed.

In de tweede helft zetten de Russen dan ook nog verder aan. Dat leverde veel kansen op en zelfs een ten onrechte wegens buitenspel afgekeurde goal, maar pas in de 63e minuut zette Shirokov zijn ploeg op voorsprong. Porto speelde na die treffer meer op de aanval, maar dat leverde ruimte achterin op, waarvan Danny profiteerde.

Zenit heeft nu evenals Porto drie punten uit twee duels. Shaktar Donetsk en Apoel Nicosia spelen later woensdag in poule G tegen elkaar.