EINDHOVEN - PSV staat weer in contact met aanvaller Jonathan Reis. De Eindhovense club was een tijdje naar de revaliderende spits op zoek nadat hij zich niet had gemeld voor een controle bij de chirurg die hem aan zijn zwaar gekwetste knie had geopereerd.

Inmiddels heeft Carlos Lopez, de assistent van teammanager Mart van den Heuvel, telefonisch met de Braziliaan gesproken vanuit diens vaderland.

''Wij doen niet mee aan alle indianenverhalen'', doelde een PSV-woordvoerder op de geruchten dat Reis weer op het verkeerde pad zou zijn.

Niet onvindbaar

''We hebben geen enkele aanleiding om te veronderstellen dat het niet goed met hem zou gaan. Hij is niet onvindbaar of zomaar verdwenen. Hij werkt in Brazilië aan zijn herstel.''

PSV hoopt binnen afzienbare tijd Reis weer persoonlijk te zien en te spreken. ''Dat kan in Nederland of in Brazilië. Daar zijn we nu over bezig. We proberen met zijn zaakwaarnemer via e-mailverkeer een afspraak te maken'', aldus de zegsman van PSV.

Cocaïneverslaving

Reis kwam vorig jaar in het nieuws vanwege een cocaïneverslaving. Nadat hij was afgekickt, maakte hij een succesvolle rentree bij PSV.

Door een ernstige knieblessure raakte hij opnieuw uit beeld. Inmiddels is zijn contract bij PSV afgelopen. De Eindhovense club blijft vooralsnog in hem geïnteresseerd, zowel op sportief als op sociaal gebied.