AMSTERDAM - Klaas-Jan Huntelaar hoopt dat de door Ralf Rangnick ingezette lijn van verzorgd aanvallend voetbal wordt doorgetrokken bij Schalke 04.

In een interview met het magazine van NUsport, voordat Huub Stevens als opvolger werd aangesteld van de vorige week op eigen initiatief vertrokken trainer, zegt Huntelaar dat hij voorheen geïsoleerd in de spits stond, maar na de komst van Rangnick opleefde.

"Laten we hopen dat die lijn wordt voortgezet. Lijkt me niet alleen een mooi eerbetoon, maar ook het beste voor deze ploeg", aldus de international.

Geschokt

Huntelaar was geschokt door het plotselinge afscheid van Rangnick. "Het was een enorme schok", zegt de spits over het moment waarop de trainer zijn vertrek aankondigde. Volgens de officiële verklaring vanwege een chronisch vermoeidheidssyndroom.

"Het ging hem aan het hart, dat zag je wel en dat lijkt me logisch. Ik vind het heel dapper dat hij ermee naar buiten treedt. Gezondheid is het belangrijkste, maar hoe vaak zie je niet dat mensen zich voorbij lopen?"

Huntelaar maakt dinsdag voor het eerst kennis met de nieuwe trainer. Stevens geeft op zijn eerste werkdag meteen al leiding aan de training.

Stevens nieuwe trainer Schalke 04