AMSTERDAM - Huub Stevens is de nieuwe trainer van Schalke 04. Dat heeft de club bevestigd. De Nederlander volgt de vorige week opgestapte Ralf Rangnick op.

Op de eigen site laat Schalke weten dat Stevens een contract tot medio 2013 heeft getekend. De trainer staat vandaag al voor het eerst op het veld bij de club. Hij geeft leiding aan de training die om 10.00 uur van start gaat.

Schalke beleefde onder Rangnick een degelijke seizoenstart. De ploeg staat vijfde in de competitie op zes punten van koploper Bayern München.

HSV

De 57-jarige Stevens was tussen 1996 en 2002 de hoofdcoach van Schalke 04. Sinds afgelopen weekeinde is er weer contact tussen de club en de trainer om te kijken of een hernieuwde samenwerking mogelijk is.

HSV besloot om die reden de Nederlander niet langer te beschouwen als mogelijke nieuwe coach.

Verleden

Stevens trainde in het verleden al eens Hamburger SV. Ook stond hij aan het roer bij de Duitse clubs Hertha BSC en 1. FC Köln.

In Nederland was Stevens oefenmeester van Roda JC en PSV. Zijn vorige club was Red Bull Salzburg in Oostenrijk. Daar werd hij in april ontslagen nadat hij de club in 2010 nog de landstitel had bezorgd.

Huntelaar

Bij Schalke 04 staat de Nederlandse aanvaller Klaas-Jan Huntelaar onder contract. De international is de laatste weken goed op schot voor de club. Ook voormalig PSV'er Jefferson Farfan speelt in Gelsenkirchen.

De fans van Schalke verkozen Stevens tot trainer van de vorige eeuw. De keuzeheer had dat te danken aan zijn succes in zijn eerste periode bij de club. In 1997 won hij de UEFA Cup en in 2001 en 2002 de Duitse beker.

In het magazine van NUsport staat deze week een uitgebreid interview met Klaas-Jan Huntelaar over het plotste vertrek van Ralf Rangnick. Het magazine ligt vanaf dinsdag in de winkel en is via de website te bestellen.