RIJSWIJK - De Rabobank stapt ook in het vrouwenwielrennen. De grootste sponsor in het Nederlandse wielrennen zet voor 2012 een formatie op rond Marianne Vos.

"Het starten van een vrouwenploeg is een logische stap, gezien het feit dat wij de volledige breedte van de wielersport ondersteunen", zegt Bert Bruggink, lid van de raad van bestuur van Rabobank, op Rabosport.

"We zijn natuurlijk al langer betrokken bij het vrouwenwielrennen via ons partnership met de KNWU. Door nu een eigen team rond Vos te sponsoren maken we het plaatje compleet."

Toonaangevend

Dit seizoen rijdt Vos voor Nederland Bloeit. De samenwerking met Rabobank wordt aangegaan voor een duur van tenminste twee jaar en de huidige structuur van de ploeg rond de Brabantse blijft bestaan.

Vos, dit jaar wereldkampioen op de baan en in het veldrijden, kijkt uit naar de komende jaren. "Rabobank is al jarenlang een toonaangevende ploeg en sponsor. Hun professionaliteit en structuur kan onze ploeg en het gehele vrouwenwielrennen verder brengen."

Vierde tak

Rabobank, sinds 1996 actief in de wielersport, is al sponsor van een profploeg bij de mannen, een Continental Team, een offroadteam en wielerbond KNWU. Het vrouwenteam wordt de vierde tak binnen de Rabobank Wielerploegen.

''Het past in de filosofie van de Rabobank om de wielersport in de breedste zin van het woord te ondersteunen'', zegt directeur Harald Knebel van de Rabo Wielerploegen.

''We waren al langere tijd in gesprek. Dit was het juiste moment om Marianne en haar team te ondersteunen gezien de onduidelijkheid omtrent het voortbestaan van haar ploeg.''

Dankbaar

Ploegleider Jeroen Blijlevens is uiterst tevreden met de nieuwe stap. ''We zijn dankbaar voor de mogelijkheid die de Rabo Wielerploegen ons biedt. We kunnen straks met de vrouwenploeg gebruikmaken van alle faciliteiten waar de mannen ook over beschikken."

"Ze hebben nogal wat kennis opgebouwd. Op weg naar een verdere professionalisering is dat heel belangrijk. Ik denk dat het hele vrouwenwielrennen hiervan gaat profiteren'', meent de oud-sprinter.

De nieuwe vrouwenploeg, die ook gesteund zal worden door Interpolis en Giant, bestaat volgend jaar uit tien wielrensters. ''Net als nu bij Nederland Bloeit'', zegt Blijlevens, die nog niet kon aangeven wie er volgend jaar naast Vos allemaal in het Rabo-shirt zullen fietsen.

In het nieuwe magazine van NUsport staat een interview met Vos. Het nummer ligt vanaf dinsdag in de winkels en is nu al online bestelbaar.