SINGAPORE - Teambaas Martin Whitmarsh van McLaren vindt het niet terecht dat 'zijn' coureur Lewis Hamilton volop wordt bekritiseerd vanwege zijn vermeende agressieve rijstijl. Dat meldde de teambaas maandag, daags na de Grote Prijs van Singapore.

Hamilton kwam zondag in aanraking met de Ferrari van Felipe Massa, waarbij de beschuldigende vingers richting de Brit wezen.

Whitmarsh benadrukte dat fouten maken menselijk is en dat Hamilton hiervan moet leren. ''Maar het is niet terecht om te zeggen dat Lewis de enige schuldige is'', aldus Whitmarsh.

Gemiste kansen

Hamilton, die een drive through-straf kreeg opgelegd, sprak van het weekeinde van de gemiste kansen. “Het was frustrerend dat ik weer van voren af aan moest beginnen na de straf.”

Felipe Massa was allerminst te spreken over de actie van Hamilton. “Hij verziekte mijn race. Het is niet voor het eerst dit seizoen dat hij betrokken is bij zo’n incident, maar hij lijkt er niet van te leren. Als hij zo doorgaat, zal hij nooit een tweede wereldtitel veroveren.”

Whitmarsh neemt de woorden van Massa niet zo hoog op. “Lewis is nog jong, van deze dingen leert hij. Hij zal zeker nog een aantal wereldtitels winnen.”