AMSTERDAM - Robin van Persie vindt het nog te vroeg om met Arsenal besprekingen over mogelijke contractverlenging aan te gaan.

“Ik heb nog bijna twee jaar te gaan tot mijn verbintenis afloopt, dat is goed voor nu”, zegt Van Persie in The Guardian. “Ik ben blij met mijn contract en ik kan verder niet kijken in de toekomst.”

Manager Arsène Wenger communiceerde vrijdag via de website van ‘The Gunners’ dat hij al op korte termijn om tafel wil gaan met de belangrijke spelers van wie de contracten medio 2013 aflopen.

Leegloop

Arsenal is er veel aan gelegen een leegloop zoals afgelopen zomer (de club verkocht Cesc Fabregas en Samir Nasri en haalde vlak voor het verstrijken van de transferdeadline nog veel spelers) te voorkomen.

Wanneer Van Persie de tijd rijp acht voor onderhandelingen, laat hij in het midden. “Misschien pas aan het einde van het seizoen.”

Manchester City

In de Britse media wordt de Oranje-international gelinkt aan het kapitaalkrachtige Manchester City, dat afgelopen zomer al Nasri en Gaël Clichy overnam van Arsenal.

Van Persie trof afgelopen weekeinde tegen Bolton Wanderers (3-0) tweemaal doel en tilde daarmee zijn totaal in dienst van Arsenal naar honderd treffers. Zestien spelers van ‘The Gunners’ gingen de voormalig Feyenoorder voor.