SINGAPORE - Sebastian Vettel moet in ieder geval nog één race wachten op zijn tweede wereldtitel in de Formule 1.

De Duitser van Red Bull won zondag weliswaar met overmacht de Grand Prix van Singapore, maar de tweede plaats van de Brit Jenson Button van McLaren hield de Duitser nog net af van de titel.

Mark Webber (Red Bull) en Fernando Alonso (Ferrari) finishten respectievelijk als derde en vierde en zijn door die klasseringen uitgeschakeld voor de wereldtitel.

Eén punt

Alleen Button is in theorie nog een concurrent. Vettel heeft in de resterende vijf grote prijzen genoeg aan één punt om zijn tweede titel binnen te halen. De volgende race is over twee weken de GP van Japan.

Op de negende grandprixzege van de 24-jarige Heppenheimer in dit seizoen viel zondag niets af te dingen. Hij leidde van start tot finish onder het kunstlicht van het stratencircuit Marina Bay en werd geen moment bedreigd.

Kovalainen

Het grootste gevaar kwam onverwacht van de Fin Heikki Kovalainen (Lotus), die niet goed oplette na de derde bandenwissel en bijna op Vettel botste aan het einde van de pitsstraat.

Button had een goede start en passeerde de Australiër Webber voor plaats twee. Die positie zou de Brit niet meer uit handen geven. Hij kon echter nooit aanhaken bij Vettel. Achter Button vochten Webber en Alonso een aardig duel uit, waarbij ze geregeld van plaats wisselden.

Uiteindelijk zou het resultaat voor beide coureurs onbevredigend zijn. Zij strijden ruim voor het einde van het seizoen alleen nog om de troostprijzen.

Hamilton

De Brit Lewis Hamilton eindigde als vijfde. Dat was knap, gezien zijn problemen in de race. Hij moest na een aanrijding met Felipe Massa (Ferrari) eerst een nieuwe voorvleugel halen en daarna voor straf een extra ronde door de pitstraat maken. Hij bleef desondanks jagen in zijn McLaren en haalde voortdurend concurrenten in.

Michael Schumacher beleefde een sof in Singapore. Het Duitse race-icoon knalde op een recht stuk achterop de bolide van de Mexicaan Sergio Perez en reed zijn Mercedes aan flarden.