MÜNCHEN - Op Bayern München staat voorlopig geen maat in de Duitse voetbalcompetitie. De recordkampioen versloeg zaterdag in eigen stadion Bayer Leverkusen met 3-0. Het was al de zesde keer op rij dat Bayern de nul hield.

Oranjeinternational Klaas-Jan Huntelaar scoorde één keer, net als de Peruviaanse oud-PSV'er Jefferson Farfan.

Rangnick stapte donderdag op omdat hij oververmoeid is. Schalke steeg naar de vijfde plaats met 12 punten.

Borussia Mönchengladbach is voor minimaal enkele uren de verrassende koploper in de Bundesliga.

Door een 1-0 zege op FC Nürnberg staat de ploeg van trainer Lucien Favre na zeven wedstrijden op zestien punten. Gladbach wist vorig seizoen pas na het spelen van een play-off aan degradatie te ontsnappen.

Gladbach, dat aantrad zonder de geblesseerde Roel Brouwers, had tegen Nürnberg de hele wedstrijd een overwicht. Op het winnende doelpunt moest het publiek echter wachten tot een kwartier voor tijd, toen de Belg Filip Daems een penalty benutte.

Dortmund

De koppositie van die Fohlen kan wel eens van korte duur zijn. Bayern heeft zaterdagavond tegen Bayer Leverkusen voldoende aan een gelijkspel om de eerste plaats weer over te nemen.

Landskampioen Borussia Dortmund hield aan de uitwedstrijd tegen FSV Mainz ternauwernood drie punten over. Pas in de laatste minuut zorgde Lukasz Piszczek voor de 2-1 overwinning.

Overige uitslagen Bundesliga:

FC Augsburg - Hannover 96 0-0

VfL Wolfsburg - FC Kaiserslautern 1-0