SITTARD - Doelman Danny Wintjens van Fortuna Sittard heeft aan zijn ongelukkige botsing in het competitieduel met FC Oss vrijdagavond een hersenschudding overgehouden.

Ook moest een hoofdwond van de speler worden gehecht en heeft hij enkele blauwe plekken. Dat maakte zijn club zaterdag bekend.

Wintjens kwam in de veertigste minuut van de wedstrijd in botsing met medespeler Fernando Ricksen. De doelman moest per brancard van het veld worden gedragen.

Hoe lang Fortuna niet over Wintjens kan beschikken is nog niet bekend. De doelman is inmiddels wel ontslagen uit het ziekenhuis.

Doedée

Ook collega-doelman Stef Doedée van FC Dordrecht heeft een hersenschudding overgehouden aan een duel in de Jupiler League vrijdagavond.

In Den Bosch moest Doedée zich al na één minuut laten vervangen na een botsing met aanvaller Tom van Weert van FC Den Bosch. Het is niet bekend hoe lang Doedée uit de roulatie is.

Incidenten

De hoofdblessures van Wintjens en Doedée geven een 'passend' vervolg aan een hele reeks incidenten met doelmannen de afgelopen weken. Vorige week raakten PSV-keeper Przemyslaw Tyton en AS Roma-doelman Maarten Stekelenburg eveneens geblesseerd aan het hoofd.

Maandag liep goalie Agil Etemadi in een wedstrijd van Jong FC Groningen een zware hersenschudding op.

Midweeks liet ook Chelsea-doelman Petr Cech zich voor de zekerheid kort behandelen in het ziekenhuis nadat hij in botsing was gekomen met een tegenstander.

Gelukkig voor hem bleek het loos alarm. Cech speelt altijd met een beschermend hoofddeksel sinds hij vijf jaar geleden een breukje in zijn schedel opliep.