AMSTERDAM - Manager Arsène Wenger van Arsenal wil op korte termijn om tafel gaan met Robin van Persie om te praten over een nieuwe verbintenis.

De Fransman heeft zich voorgenomen om in een vroegtijdig stadium de contracten van belangrijke spelers te verlengen. Ook Theo Walcott en Alex Song kunnen een uitnodiging van Wenger verwachten. Net als Van Persie liggen zij tot medio 2013 vast.

“We willen ze overtuigen van een langer verblijf”, zegt Wenger op de website van Arsenal. “Ik wil geen tijd verliezen, want deze onderhandelingen zijn vaak gecompliceerd.”

Transfers

De Fransman wil ten koste van alles een herhaling van de afgelopen transferzomer voorkomen. ‘The Gunners’ deden Cesc Fabregas (FC Barcelona) en Samir Nasri (Manchester City) van de hand en moesten vlak voor het verstrijken van de transferdeadline nog veel aankopen doen.

Na vijf speelrondes in de Premier League bezet Arsenal de zeventiende plaats. “Ik maak me zorgen", erkent Wenger. "De achterstand op Manchester United (elf punten, red.) is veel te groot.”