SITTARD - Doelman Danny Wintjes van Fortuna Sittard is vrijdagavond na de thuiswedstrijd tegen FC Oss (2-1) naar het ziekenhuis vervoerd met hoofdletsel. 

De 27-jarige keeper kwam tijdens het duel hard in botsing met een speler toen hij een bal wilde wegwerken. Hij bleef roerloos liggen en moest per brancard van het veld.

''Danny heeft een hersenschudding'', gaf zijn trainer Wim Dusseldorp, zelf oud-doelman, na afloop aan.

''Hoe zwaar weten we zaterdag pas. Hij heeft ook schade aan zijn oogkas en zijn neus is waarschijnlijk gebroken. Het is heel vervelend voor hem.''

Pech

Dusseldorp heeft zelf geen nare ervaringen als oud-doelman van MVV als het om hoofdblessures gaat.

''Het is natuurlijk wel voorgekomen dat ik op een ploeggenoot of tegenstander ben geknald. Soms heb je geluk, soms heb je pech.''

Doedeé

Doelman Stef Doedée van FC Dordrecht heeft vrijdagavond aan het uitduel met FC Den Bosch (0-0) een lichte hersenschudding overgehouden. Hij moest per brancard van het veld nadat hij aan zijn hoofd geblesseerd was geraakt.

"Het valt gelukkig mee", liet zijn trainer Theo Bos na afloop weten. "Stef heeft een lichte hersenschudding."

Toeval

Bos reageerde nuchter op de vele hoofdblessures die zich in de afgelopen week bij keepers voordeden. "Het is nu inderdaad even heel extreem, maar volgens mij is het puur toeval."

"In een beschermende hoofdkap voor doelmannen zie ik niets. Dan moeten de spelers ook allemaal zo'n hoofddeksel op, want die maken tijdens een seizoen ook genoeg botsingen mee."