VALENCIA - Deportivo la Coruna heeft zondagavond de Spaanse Supercup gewonnen. De club uit de Primera Division was in het tweede duel met 1-0 te sterk voor Valencia. Deportivo, met Makaay in de basis, had de eerste wedstrijd al met 3-0 gewonnen.

Victor maakte in de slotfase het enige doelpunt. Overigens voetbalde Valencia bijna de gehele wedstrijd met tien man, omdat Ayala een rode kaart kreeg na een overtreding op Makaay.

Juventus wint van Parma

Juventus won de Italiaanse Supercup. De Italiaanse kampioen was zondagavond in de Libische hoofdstad Tripoli met 2-1 te sterk voor bekerwinnaar Parma. 'Juve'-aanvaller Allessandro del Piero maakte beide doelpunten.

Het duel werd op uitnodiging van de Libische autoriteiten gespeeld in Tripoli. Juventus onderhoudt nauwe banden met het Afrikaanse land. Een Libische investeringsmaatschappij bezit 7,5 procent van de aandelen van de Turijnse club. Al-Saadi Gaddafi, de zoon van de Libische president Muammar Gaddafi, is betrokken bij het financieringsconcern en tevens een grote fan van Juventus. Hij trainde zelfs al een keer mee bij de Turijnse club.

Het was de tweede keer dat de Italiaanse Supercup buiten de landsgrenzen plaatsvond. In 1993 speelden AC Milan en Torino om de cup in Washington, als voorproefje op het WK in de Verenigde Staten in 1994.