AMSTERDAM - Kimi Raikkonen keert in 2012 mogelijk terug in de Formule 1. De 31-jarige Fin zou in beeld zijn bij Williams om Rubens Barrichello te vervangen als teammaat van Pastor Maldonado.

Volgens de BBC staat Raikkonen open voor Williams, ondanks dat de renstal bezig is aan een teleurstellend seizoen. Slechts de drie nieuwkomers uit 2010 (HRT, Virgin en Team Lotus) presteren dit jaar slechter dan het Britse team.

Hoewel Maldonado in vergelijking met Barrichello een groentje is in de koningsklasse, geeft het team de voorkeur aan een langer verblijf van de Venezolaan vanwege de sponsorgelden die hij meebrengt.

Salaris

Een mogelijk struikelblok zijn de salariseisen van Raikkonen. Williams calculeert echter een toestroom van geldschieters in bij de komst van de Fin.

Raikkonen veroverde in 2007 in dienst van Ferrari de wereldtitel en verliet de Formule 1 twee jaar nadien nadat de Scuderia zijn contract afkocht om plaats te maken voor Fernando Alonso.

Achttien zeges

De Fin won achttien keer een Grand Prix, vertrok zestienmaal van pole position en stond 62 keer op het podium na een race.

Momenteel is Raikkonen namens Citroën bezig aan zijn tweede seizoen in het wereldkampioenschap rally. Met nog drie races voor de boeg bezet hij de achtste plaats in de WK-stand.