AMSTERDAM - Robin Haase zal in februari 2012 deelnemen aan het ABN Amro World Tennis Tournament. Dat maakte de organisatie van het toernooi donderdag bekend.

“Robin is op dit moment bezig met een zeer sterk seizoen. Op de Grand Slams en andere grote toernooien heeft hij laten zien het de wereldtop lastig te kunnen maken”, laat toernooidirecteur Richard Krajicek weten.

“Zijn eerste ATP-overwinning in Kitzbühel is de bevestiging van zijn nog altijd groeiende status in het internationale tennis.”

Eigen publiek

Haase, die momenteel de 42e plaats op de wereldranglijst bezet, hoopt zonder wildcard deel te kunnen nemen in Rotterdam. “Toen Richard mij vroeg om opnieuw naar het ABN Amro World Tennis Tournament te komen hoefde ik natuurlijk geen seconde na te denken.”

“Er is immers niets mooier dan voor eigen publiek spelen in Nederland. Wat het extra bijzonder maakt is dat ik, zoals de zaken er nu voor staan, voor het eerst geen beroep hoef te doen op een wildcard."

Het ABN Amro World Tennis Tournament wordt tussen 13 en 19 februari gehouden. Dit voorjaar slaagde Krajicek er al in om Roger Federer te strikken voor het toernooi.