AMSTERDAM - Claudio Ranieri heeft donderdag een tweejarig contract getekend bij Internazionale. De oefenmeester volgt de woensdag ontslagen Gian Piero Gasperini op.

De 59-jarige Ranieri zal vrijdag worden gepresenteerd bij de club van Wesley Sneijder en Luc Castaignos. Hij is een contract tot en met 30 juni 2013 overeengekomen, zo bericht Internazionale.

De vorige werkgever van de Italiaan was AS Roma, waar hij in februari vertrok. Eerder was hij werkzaam voor onder meer Chelsea en Valencia.

Zwakke start

Internazionale is bezig aan een uiterst teleurstellende start van het seizoen. Van de eerste vijf officiële duels gingen er vier verloren. De 3-1 nederlaag bij promovendus Novara van dinsdag was voor Inter-voorzitter Massimo Moratti de druppel die de emmer deed overlopen.

Gasperini was de eerste trainer die Internazionale moest verlaten zonder ook maar één officiële wedstrijd te hebben gewonnen.

Enthousiasme

Ranieri beloofde donderdag geen titels. ''Ik ga niet zeggen dat we dit of dat gaan winnen'', zei hij. ''Maar ik wil het enthousiasme bij de spelers terugbrengen en ze wakker maken. Ik denk dat er veel kwaliteit in deze ploeg schuilt. Dat moeten we nu met z'n allen gaan bewijzen.''

Ranieri debuteert zaterdag tijdens de competitiewedstrijd tegen Bologna. Daarna volgt een duel in de Champions League met CSKA Moskou.