MELBOURNE - Martin Verkerk is nog steeds niet speelklaar voor de eerste ronde van het Australian Open. De 25-jarige tennisser uit Alphen aan den Rijn heeft nog steeds last van duizelingen en voelt zich niet fit om dinsdag tegen de Spanjaard Alex Corretja te spelen.

Verkerk gebruikte maandag nog geen drie kwartier van het uur trainingstijd dat hem als geplaatste speler in Melbourne is toebedeeld. Hij spoedde zich daarna opnieuw naar de toernooiarts voor een medische controle en advies. Hij besloot de beslissing over zijn aantreden tegen Corretja uit te stellen tot dinsdag.

Beter voelen

"Ik moet me wel aanzienlijk beter voelen dan nu, anders speel ik niet. Ik ga niet voor een paar games de baan op bij 37 graden Celsius. De dokter heeft mij trouwens gewaarschuwd dat ik door uitdroging kan neervallen. Mijn gezondheid is mij liever dan de eerste ronde Australian Open."

Volgens de toernooidokter waart er in Australie een virus rond die ook Verkerk heeft getroffen. Zijn coach Nick Carr werd eveneens ziek. Verkerk: "Bij sommige mensen is het virus na een dag voorbij, maar anderen kunnen er wel drie weken last van hebben. Ik hoop dat ik het ergste nu achter mij heb en dat ik misschien toch kan spelen."

Slap

"Voel ik me zo moe en slap als nu, dan wordt het niets en dan vind ik het ook niet eerlijk om te gaan tennissen om met dikke cijfers te verliezen."